Kravlös kreativitet för att hitta ditt flow, skapa mer balans och personlig utveckling

May 24, 2024

Kravlös kreativitet, om att hitta ditt flow - för mer balans och personlig utveckling

I dagens avsnitt av Balans i livet podden pratar jag om ett ämne som jag brinner för lite extra. Något som både främjar hälsa och välbefinnande samtidigt som det är en av de absolut bäste metoderna som finns - tycker jag, för att jobba med din personliga utveckling.
👉 Nämligen kravlös kreativitet, att hitta ditt flow.

Det är främjande både för den fysisk och psykiska välmåendet, då det skapar ett större lugn och mer balans i ditt liv. Vilket gör att stress, prestation, rädslor och ångest minskar.

Samtidigt som det är en gyllene ingång i att lära känna och förstå dig själv på en djupare nivå. När du kommer från vänster hjärnhalva, tankar, prestation och pratande, till att istället utforska ditt omedvetna. Där kan du få många viktiga svar, vilket ökar din självkänsla och förståelsen för dig själv och ditt liv.

Vad är kravlös kreativitet?
Kravlös kreativitet handlar om att uttrycka dig kreativt utan någon prestation och utan några förväntningar på resultatet. Det kan vara allt från att måla, skriva, dansa, spela musik eller någon annan kreativ aktivitet där målet inte är att prestera eller skapa något snyggt eller perfekt. Istället fokuserar du på själva processen och upplevelsen.

Att komma från din vänstra hjärnhalva till vår högra hjärnhalva och hitta ditt flow. Det där när tiden upphör och du är fullt ut närvarande i nuet. Har du varit med om det någon gång? När du är i någon kreativ skapande process och är fullt upptagen och fokuserade på det som är, att du helt plötsligt utbrister
- har det gått 2 timmar, vart tog tiden vägen? Då har du varit där.

Kravlös kreativitet och personlig utveckling hur hänger det ihop?
Kravlös kreativitet och personlig utveckling är tätt sammankopplade på flera sätt. Som du kanske känner till är jag Symbolpedagog, viket betyder att jag jobbar mycket med de kreativa uttryckssätten, att måla och skapa bilder och sympoler, i det personliga utvecklingsarbetet. Både i terapirummet, men även på retreats, kreativa kurser och längre utbildningar. När du engagerar dig i kreativa aktiviteter utan att sätta upp prestationskrav, öppnar du upp för en mängd positiva effekter som möjliggör din personliga utveckling.

Kravlös kreativitet fungerar verkligen som en boost för din personliga utveckling. Här blir du medveten om saker, som du aldrig kan tänka fram, hur mycket du än pratar och analyserar. Här får du syn på nya sidor av dig själv, som gör dig mer medveten och tydlig om dina känslor, din vilja och dina behov.

Genom att engagera dig i kreativa aktiviteter utan prestationskrav kan du minska stress, öka din självkänsla och bygga starkare relationer.

Så varmt välkommen till ett spännande avsnitt om hur kravlös kreativitet och att hitta ditt flow, kan hjälpa dig att må bättre och att utvecklas.

80. Kravlös kreativitet, om att hitta ditt flow - för mer balans och personlig utveckling

Längtar du efter egen tid? Vänta inte längre! 
Anmäl dig till en härlig sommarkurs som tillåter dig att skapa och vara kreativ helt utan krav på prestation. Här få du stanna upp, reflektera och fylla på det du behöver, i en rofylld miljö.

Så här beskriver en deltagare kursen:
" Sommarkursen gav mig en nystart i livet! Jag tar med mig att alla delar måste ges utrymme i livet, inte bara jobb. Jag bara log medan jag började kladda och måla. Har inte målat sen gymnasiet, kände både lust och glädje, utan krav, för första gången på väldigt länge! Tack för fantastiska dagar!!" Adrienne

🌸 Längtar du också efter en nystart i livet?
🌸 Vill du också uppleva fantastiska dagar?
🌸 Då är den här kreativa sommarkursen något för dig!

För att skapa den balans vi behöver i våra liv är det viktigt att vi har kontakt med både vår kropp & själ, våra tankar & känslor. Det här är en kurs i personlig utveckling där du kommer närmare dig själv och lyssnar in till dina behov.

Syftet är att ge dig tid för reflektion enskilt och tillsammans med andra för att hitta din egen balans och må bra.

Målet är att du får identifiera vad du behöver i ditt liv just nu, bli mer medveten och att du får nya verktyg som du har direkt nytta av när du kommer hem.

Hur: På en naturskön plats ger vi dig möjlighet att under en härlig långhelg ägna dig helt åt dig själv tillsammans med andra. Vi guidar dig i rörelse genom dans och i stillhet via meditation till eftertanke. Du får helt utan krav tillfälle att uttrycka dig kreativt genom att måla och skapa i lera. Tillsammans i värdefulla samtal finner du lösningar och möjligheter. Du får tillfälle att njuta, få energi och skapa återhämtning. Efter kursen kommer du att återgå till vardagen och få ihop livspusslet med en bättre balans i dig själv och i ditt liv.

FAKTA
Datum: Torsdag 27/6 – Söndag 30/6, kl 15-15.
Ledare: Ingrid Thorngren & Karin Axzell Nymark

Plats: Ågesta Folkhögskola. Vackert belägen vid sjön Magelungen och Ågesta friluftsområde, utanför Farsta i Stockholm. Vi har en egen ateljé för målning och en stor lokal för dans och rörelse och vi är även utomhus i den vackra omgivningen. 
Resa: Du kan enkelt åka tunnelbana eller pendeltåg till Farsta och därefter buss 833 till Ågesta Friluftsgård. Det finns gott om parkering för dig som kommer med egen bil. 
Boende: Alla bor i enklare enkelrum, med eget badrum med wc & dusch.

Kost: Helpension, inkl. alla måltider, fika och frukt.

Pris: 7.400 kr, inkl kurs, material, boende i enkelrum och helpension.

Antalet platser: Max 14 deltagare, några platser kvar!

Bekräftelse: När anmälan inkommit mailas en bekräftelse, med mer information och uppgifter om betalning. 

Ge dig själv en kickstart på sommaren - varmt välkommen till sommarens skönaste kurs, jag ser fram emot att mötas 💃🧘‍♀️🎨☀️!
/Ingrid

Fler nöjda deltagare från Sommarkursen:
-  Att landa hemma hos mig själv och få lite luft under vingarna igen. Lotta

- Det var så välgörande att bara tänka på mig själv och bli handledd av så härliga ledare. Fantastiskt att få dela tankar med andra kvinnor. Jag är jättelycklig över att jag var med. Livet består inte bara av en massa måsten, då glömmer jag bort mig själv. Lisbeth

- Jag tar med mig att jag är älskad precis som jag är. Att jag vill aldrig sluta dansa! Att våga är att leva, vad än resultatet blir! Att i dansen komma kontakt med min livsenergi var det bästa för mig! Gunilla

- Ett möte med mig själv helt ostört från alla sysslor å relationer i vardagen. Möjlighet att återupptäcka min ”jag-kärna” och bli kompis med alla delar av det som är jag, genom olika kreativa aktiviteter. Möjlighet att följa med i ett kreativ flöde som kan överraska och överrumpla, vilket bidrar till insikter, skratt, vemod, sorg och tacksamhet som sammantaget trattar ned till ökad självkänsla! Alltsammans under proffsig ledning, att bli ömsint hållen under hela kursen. Släpp sargen och fånga dagen - på riktigt! Ann

Du kanske också gillar...

Dopamin ger dig driv, motivation och njutning, så här får du mer

Oct 11, 2024

Serotonin ger dig mer harmoni, lycka, nöjdhet och lugn. Så här gör du.

Oct 04, 2024

Hur kan du ha mer kul, om du inte vet vad du tycker är roligt?

Sep 27, 2024