Oxytocin ger dig stressreducering och utvecklar närvaro och samhörighet

May 17, 2024

För några helger sedan var jag iväg och hade mitt Magiska Retreat, i Sätra Brunn. En fantastiskt grupp kvinnor, som under bara två dagar utvecklade en fin samvaro, närvaro och tillit till varandra. Du kanske undrar hur det gick till?

Jo, alla de övningar och metoder jag använder mig av. Vi avslutade första dagen med frigörande dans i mindfulness, därefter avslappning och en övning där deltagarna fick se varandra i ögonen i närvaro.

Det skapade många olika tankar och känslor hos deltagarna. En del tyckte det var magiskt och fantastiskt. En del tyckte det var svårt och en del undrade, varför gör vi det här, vad är det bra för?

Därför vill jag gärna berätta för dig vad som händer. Det handlar nämligen om hormonet oxytocin och dess fantastiska effekter för vårt välmående.

Oxotycin gör att du kan känna mänsklig värme, trygghet, kontakt och samhörighet, vilket gör dig mänsklig och det är helande.

Oxytocinet frigörs vid taktil beröring, värme och närvaro och är kopplat till njutning och lugn och ro.

Oxytocinet sänker blodtrycket, ökar uthålligheten i relation till smärta, stimulerar tillväxt och minskar halten av stresshormoner. Oxytocin ökar känslan av tillit och dämpar ångest, oro och aggression. Hormonet dämpar även känslan av stress. 

Oxotycin bidrar till din känsla av närvaro, helhet och tillit, omtanke och samhörighet. Dvs ökar din förmånga att känna samhörighet och medmänsklighet. Fantastiskt eller hur! Vilket super hormon. Om vi bara vet hur vi skapar det.

I dagens podd berättar jag om de olika övningar jag burkar göra på mina kurser och retreats, som framkallar oxytocin och varför det är så välgörande för oss.

Självledarskap - fyll på dig själv med oxytocin!
Det allra bästa är att du varje dag kan se till att du skapar situationer som ger dig oxotycin. Det är självledarskap, så jag avslutar dagens podd med att ge ett antal tips på hur du kan göra det.

Så varmt välkommen till dagens avsnitt om oxytocin och hur det får dig att öka din samhörighet och närvaro.

79. Oxytocin ger dig stressreducering och utvecklar närvaro & samhörighet

Gå en kurs med mig och fyll på dig själv!

👉 Vill du ge dig själv en oxytocin boost - tillsammans med mig 🧘‍♀️💃?
Det finns ett par platser kvar på mitt Mini Retreat 25/5, läs mer nedan ⬇️!

👉 Nu är årets Kreativa Sommarkurs ☀️🌸 öppen för anmälan !
Läs mer här nedan ⬇️, varmt välkommen att utvecklas tillsammans!

Utvecklas under en Kreativ Sommarkurs, 27-30/6

Är du kvinna och längtar efter egen tid? Vänta inte längre! 
Anmäl dig till en härlig sommarkurs som tillåter dig att skapa och vara kreativ helt utan krav på prestation. Här få du stanna upp, reflektera och fylla på det du behöver, i en rofylld miljö och i naturen.

Då är den här kreativa sommarkursen något för dig!

För att skapa den balans vi behöver i våra liv är det viktigt att vi har kontakt med både vår kropp & själ, våra tankar & känslor. Det här är en kurs i personlig utveckling där du kommer närmare dig själv och lyssnar in till dina behov.

Syftet är att ge dig tid för reflektion enskilt och tillsammans med andra för att hitta din egen balans och må bra.

Målet är att du får identifiera vad du behöver i ditt liv just nu, bli mer medveten och att du får nya verktyg som du har direkt nytta av när du kommer hem.

Hur: På en naturskön plats ger vi dig möjlighet under en härlig långhelg ägna dig helt åt dig själv tillsammans med andra. Vi guidar dig i rörelse genom dans och i stillhet via meditation till eftertanke. Du får helt utan krav tillfälle att uttrycka dig kreativt genom att måla och skapa i lera. Tillsammans i värdefulla samtal finner du lösningar och möjligheter. Du får tillfälle att njuta, få energi och skapa återhämtning. Efter kursen kommer du att återgå till vardagen och få ihop livspusslet med en bättre balans i dig själv och i ditt liv.

FAKTA
Datum: Torsdag 27/6 – Söndag 30/6, kl 15-15.
Ledare: Ingrid Thorngren & Karin Axzell Nymark

Plats: Ågesta Folkhögskola. Vackert belägen vis sjön Magelungen och Ågesta friluftsområde, utanför Farsta i Stockholm. Vi har en egen ateljé för målning och en stor lokal för dans och rörelse och vi är även utomhus i din vackra omgivningen. 
Resa: Du kan enkelt åka tunnelbana eller pendeltåg till Farsta och därefter buss 833 till Ågesta Friluftsgård. Det finns gott om parkering för dig som kommer med egen bil. 
Boende: Alla bor i enklare enkelrum, med eget badrum med wc & dusch.

Kost: Helpension, inkl. alla måltider, fika och frukt.

Pris: 7.400 kr, inkl kurs, material, boende i enkelrum och helpension.

Antalet platser: Max 14 platser, anmälan tas emot i turordning.

Bekräftelse: När anmälan inkommit mailas en bekräftelse, med mer information och uppgifter om betalning. Anmälan är bindande, men kan överlåtas till annan person.

Varmt välkommen till sommarens skönaste kurs, jag ser fram emot att mötas 💃🧘‍♀️🎨☀️!
/Ingrid

Du kanske också gillar...

Stanna upp, fokusera på det du ser i naturen och du fylls med glädj...

Oct 18, 2024

Dopamin ger dig driv, motivation och njutning, så här får du mer

Oct 11, 2024

Serotonin ger dig mer harmoni, lycka, nöjdhet och lugn. Så här gör du.

Oct 04, 2024