Stanna upp, fokusera på det du ser i naturen och du fylls med glädje och tacksamhet

Oct 18, 2024

Det du fokuserar på växer, det vet du sen gammalt. 
Därför - stanna upp och fokusera på det du ser i naturen,
så fylls du av mer glädje och tacksamhet

Här får du mitt, Agnetas och Drews bästa tips på hur du gör! 

Du som följer mig vet att jag så gott som dagligen, tar en lunchpromenad.
För mig är det så många fördelar med det, att komma från jobbet en stund, få en promenad med rörelse, att få frisk luft och förhoppningsvis lite solljus eller i alla fall dagsljus. Allt detta är så bra för vårt välmående, som jag pratat om många gånger tidigare.

Men idag tänkte jag ta upp ytterligare en effekt av mina lunchpromenader. Nämligen den att det är ett sätt att stilla mig och uppmärksamma det som finns runt omkring, dvs en form av mindfulness.

Men det är SÅ mycket mer! 
För mig handlar det också om uppmärksamhet, fokus och närvaro.
Att verkligen betrakta det jag ser och vara där, i närvaro. När jag ser på blomman framför mig och verkligen ser hur vacker och unik och fantastisk den är, med sina färger och former, så sprids det en stilla känsla av glädje inom mig. Glädjen av att bara stå där i nuet och betrakta denna vackra blomma en liten stund. Jag låter glädjen sprida sig till ett leende i ansiktet och känner sedan glädjen spridas i hela kroppen, som en stilla porlande bäck, som gör hela kroppen lugn och avslappnad. Jag känner hur glädjen sprider sig till hjärtat och jag uppfylls av en stilla känsla av kärlek och tacksamhet.

Så mitt i allt det viktiga i livet som pågår runt omkring. Får jag en liten, liten stund av fullständig stillhet och närvaro, som ger mig glädje, kärlek och tacksameht.

Som du vet – det du fokuserar på det sprider sig och växer
Så vill du fylla dig med glädje, kärlek och tacksamhet, stanna upp i nuet och betrakta allt det vackra som du har runt omkring.

Bara var där i närvaro, ta några djupa andetag och se hur känslan av frid och glädje sprider sig genom dina tankar, till dina känslor och till din kropp.
En mycket hälsosam övning, för att stilla systemet, fokusera tankarna på här och nu och fylla på glädje, kärlek och tacksamhet. Ett sätt att ta en paus från stress, oro och tankar på framtiden. Istället landa med dig själv här och nu.

Den här övningen är stark och viktig och den påverkar din hjärna
Det är ett sätt programmera om din hjärna, vad du väljer att fokusera på.
Ett sätt att tala om för din hjärna att det är du som bestämmer vad du väljer att fokusera på.

Den här övningen kan verka jättefånig, med den är bevisat hjälpsam, när du vill börja träna på att fokusera på det som är positivt och vackert, för att få det att växa.

Så här gör Agena Sjödin och Drew Barrymore
Först gången jag hörde om någon som jobbade på ett liknande sätt med att fokusera sin uppmärksamhet på det vackra i nuet, var när jag lästa Agneta Sjödins bok, ”100 affirmationer för hjärtat”, som kom ut 2019.

Agneta beskriver hur hon började lägga märke till hjärtan i sin omgivning, det kunde vara i naturen eller i vardagen, allt från löv, stenar, märken i asfalten, i snön, i skummet på kaffet osv som formades till ett hjärta. Hon började ta bilder på alla hjärtan hon såg och la upp det i sina sociala medier. Hon blev uppmärksammad från sin följare och andra kändisar som tyckte att hennes bilder av hjärtan skapade något positivt och spred värme och kärlek.

Hon fick också reda på att skådespelerskan Drew Barrymore hade gjort en bok med fotografier på hjärtan ”Find it in everyting” och fick då idén att ge ut sina bilder på hjärtan i en bok.

Tanken är att det finns något vackert i att uppmärksamma det vackra i nuet.
Så övningen jag vill uppmuntra dig till är att antingen som Agneta och Drew hitta hjärtan i din omgivning. Eller som jag själv gör, uppmärksamma det lilla vackra i naturen som finns där varje dag, oavsett väder eller årstid.

För varje gång du hittar ett hjärta eller något vackert i naturen, så stannar du upp och fokuserar på det. Då sprids den positiva känslan i hela ditt system, tankarna, känslorna och i kroppen.

Det blir en liten stund av glädje, kärlek, närvaro och tacksamhet - av att fokusera på något litet positivt. Du kan gärna ta ett foto på hjärtat eller det du ser i naturen och dela med dig av det, det är ett sätt att sprida det till fler.
Ofta fotar jag det jag ser och ibland lägger jag upp det på min story på Instagram, det vet du som följer mig där. Se och följ min profil DÄR

Så den här övningen handlar inte om att leta hjärtan eller blommor
Utan det handlar främst om att du bestämmer vad du vill fokusera på, vilka tankar och känslor du vill ha mer av i ditt liv och det fungerar, det är bevisat.

Så min uppmuntran till dig idag är att gå ut och njut av naturen och det du har runtomkring dig. Där och då kan du skapa en positiv spiral, du börja fokusera på de små fantastiska sakerna som finns i ditt liv, så böjar de växa. Att hitta hjärtan eller en växt varje dag, är att sätta på rätt glasögon, dom rosa.

Lyssna och få ännu mer inspiration om hur du kan öka din känsla av glädje, kärlek och tacksamhet genom fokuserad närvaroträning.

Lyssna i dagens podd här:

97. Stanna upp, fokusera och njuta av det du ser i naturen, så fylls du med glädje och tacksamhet

Önskar dig nu en underbar oktoberhelg, njut av närvaron i nuet 🍁🍂!
Ta hand om dig och din bästa vän - dig själv ❤️! Hej så länge!
/Ingrid

Du kanske också gillar...

Stanna upp, fokusera på det du ser i naturen och du fylls med glädj...

Oct 18, 2024

Dopamin ger dig driv, motivation och njutning, så här får du mer

Oct 11, 2024

Serotonin ger dig mer harmoni, lycka, nöjdhet och lugn. Så här gör du.

Oct 04, 2024